Bescherm je data

Harde schijven en externe schijven zijn perfect om data op te bewaren, echter moet je wel voorkomen dat deze door hitte of water beschadigd raken waardoor ze niet meer bruikbaar zijn. Wanneer er dus brand uitbreekt heb je wel het ergste scenario voor je databestanden, hitte en tegelijkertijd veel water. Gelukkig kun je met een brandwerende kluis je bestanden beschermen, niet alleen tegen hitte maar ook water krijgt geen kans de externe schijf te beschadigen.

Brandwerende kluis

Ook voor ordners en mappen

Voor een bedrijf zijn papieren goud waard, niet alles kan digitaal worden opgeslagen. Toch wordt er nog te weinig rekening gehouden met een brand, of een ernstige lekkage kan ook oorzaak zijn dat je de ordners teniet moet verklaren. Je kunt dit voorkomen door gebruik te maken van een brandwerende kluis, brandwerend betekent niet dat de kluis alleen bestand is tegen hitte maar ook tegen water. Op deze manier ben je optimaal beschermd zonder dat je papieren verloren zullen gaan.

Diverse extra opties

Vind je een gewoon model van een brandwerende kluis niet voldoende, dan zijn er ook nog extra opties om de kluis nog veiliger te maken. Wil je geen kluis, maar wil je wel veilig mappen en ordners op kunnen bergen dan zijn er ook brandwerende dossierkasten beschikbaar. Deze kasten hebben dezelfde eigenschappen als een kluis, alleen de vorm van een dossierkast. Zo heb je toch een mooie kast, en zijn al je data bestanden en papieren bestand tegen water, puin en hitte tijdens een brand.