Algemeen 

Het kopen van een huis

Wil je een huis kopen? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de financieringsmogelijkheden die je hiervoor hebt. Het kopen van een woning is namelijk een grote investering waar je goed over moet nadenken. Er zijn over het algemeen drie financieringsmogelijkheden die jij kan gebruiken om een woning aan te schaffen.

Eigen vermogen

Wanneer je iets wilt kopen is het natuurlijk het handigst om zo veel mogelijk geld uit je eigen portemonnee te gebruiken. Hierdoor hoef je minder (of geen) geld te lenen en betaal je dus geen rente over de aankoop die je doet. Echter is een woning een grote aankoop waarvoor de meesten niet genoeg hebben gespaard en dus slechts een deel kunnen betalen met hun eigen vermogen.

Schenking

Hebben jouw ouders geld voor je gespaard? Dan is een schenking de ideale manier om dit geld te geven. Bij een schenking hoeft er namelijk geen belasting over het geld te worden betaald. Het is dus een perfecte manier om geld aan kinderen over te geven. Deze kinderen zijn wel verplicht om het geld te besteden aan de woning die ze kopen.

Hypotheek

In de meeste gevallen moeten mensen nog een hypotheek afsluiten om de woning te kunnen betalen. De maximale hypotheek verschilt per persoon en wordt gebaseerd op inkomen, leeftijd en uitgaven. Over dit geleende geld betaal je hypotheekrente aan de geldverstrekker. Deze rente verschilt per aanbieder. Gelukkig kan je de verschillende aanbieders tegenwoordig makkelijk en snel met elkaar vergelijken op www.hypotheek24.nl. Hier vind je dan een mooi overzicht van alle aanbieders die jou kunnen helpen.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment