25 januari 2022

Meubelen op maat

2 min read

Het geplande meubilair is praktisch en handig en biedt de mogelijkheid om elke centimeter van de plaats waar het wordt geplaatst, te benutten.

Deze oplossing heeft de aandacht getrokken van hen die exclusiviteit nastreven en ontevreden zijn over de beperkingen van kant-en-klare modellen, die in serie worden geproduceerd en dus gestandaardiseerd zijn. Als je van plan bent dit soort investering te doen, weet dan dat wij goede redenen hebben om met dit idee door te gaan.

Bekijk hieronder de belangrijkste voordelen van het kiezen voor een maatwerk interieur!

1. Meubilair op maat

Wanneer we denken aan gepland meubilair, is het eerste grote voordeel maatwerk. De afmetingen van deze meubelen kunnen beter aan de plaats worden aangepast.

Een maatwerk interieur kan de ruimte beter benutten, het ontwerp is immers speciaal ontwikkeld voor de beschikbare ruimte, rekening houdend met de behoeften van de inzittenden.

2. Technologie en duurzaamheid

De meubelen die op grote schaal worden vervaardigd, zullen nooit dezelfde technologie hebben als die van het geplande segment. Dit komt omdat het deel uitmaakt van de massaproductie, waarbij duizenden modellen met hetzelfde ontwerp worden gemaakt om de voorraad te vormen van de fabriek of winkel waar het wordt verkocht.

In de geplande meubelindustrie zullen de details specifiek zijn voor elke samenstelling. Het kan een andere buffer zijn, het kan speciaal hout voor het project zijn, een snijmethode die een perfecte pasvorm kan garanderen, enz.

3. Geavanceerde omgevingen

Zonder twijfel is dit het meest gewenste voordeel voor wie een maatwerk interieur wil creëren, want de coördinatie met het gebouw en de rest van de inrichting van het huis maakt de omgeving uiteindelijk verfijnder en eleganter.

Om deze complexiteit te bereiken, moeten geschikte materialen worden gekozen. MDP en MDF worden over het algemeen het meest gebruikt vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid.

4. Beste kosten-batenverhouding

Veel mensen denken dat geplande meubels te duur zijn. Dit soort projecten kan in het begin duur lijken, maar de voordelen zijn het waard – heel veel!

Omdat zij voor een specifieke ruimte zijn ontworpen, kunnen zij de kosten van het proces op een slimme manier drukken. Wie dit soort meubilair gebruikt, kan het hele project betaalbaarder maken.

Gewoonlijk ligt de waarde ervan zeer dicht bij een ruimte die is uitgerust met verschillende kant-en-klare winkelmodellen. Niet te vergeten dat de kwaliteit van het geplande meubilair langdurig is en veel voordelen met zich meebrengt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *