Algemeen 

Wat is een houtklover?

Een houtklover is in feite een groot apparaat of machine die wordt gebruikt voor het kloven van brandhout op gespleten stukken van hardhout- of zachthoutstammen die in tweeën zijn gesneden. Dit apparaat kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van het soort logboek dat het gebruikt en verschillende situaties. U kunt een houtklover huren of er een kopen. Als je er een gaat kopen, zijn hier enkele dingen die je moet weten voordat je koopt. Het lezen van deze zal u ook helpen wanneer u er een huurt. Er zijn in principe twee soorten hout klovers beschikbaar.

Een ander soort houtklover

Er is ook het soort hout klover die zowel de bovenste als de onderste helft van de stam tegelijkertijd snijdt. Dit gebeurt door gebruik te maken van twee snijvorken op de machine, waarbij elke vork wordt aangedreven door een aparte ketting. Dit is ideaal om brandhout in zeer kleine stukken te zagen. Ten slotte zijn er hout klovers die elektrisch worden aangedreven en aan de voorkant een koord met een handvat hebben dat door een aangedreven elektromotor over de vloer wordt gesleept. Deze machine maakt gebruik van een bijl die aan een ketting is bevestigd en wordt bediend met een hendel of knop aan de voorkant van de machine.

De kosten

De kosten voor het kopen van een hout klover zijn afhankelijk van het ontwerp, de snelheid en de stroombron. Een elektrisch aangedreven houtklover kost bijvoorbeeld minder dan die met houtskool- of gasmotoren. De prijs varieert ook afhankelijk van het type wig dat de machine heeft en de complexiteit van de snijmethode. Hoe complexer de wig is, hoe meer kracht hij nodig heeft om dikkere stammen te zagen. Als u een hout klover wilt gebruiken, maar er geen geld voor hebt, kunt u een hout klover huren bij een plaatselijke ijzerhandel. De prijs is afhankelijk van de dag en het uur dat u de machine huurt, maar ook van het model en merk van de trekker.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment