industrial PCZakelijk 

Wat is een industriële PC?

Een industriële PC of ook wel genoemd Industrial PC, is een vaak grote en zware computer die gebruikt wordt in de industrie. Deze computer heeft vaak geen ventilator, is ontworpen om omstandigheden te weerstaan en heeft een hele lange levenscyclus. Betrouwbare IT is steeds belangrijker aan het worden. Voor een groter probleem heb je een grotere computer nodig. 

industrial PC

Internet

Door de enorme toename van het gebruik van het internet, is hacken een serieuzer probleem dan ooit tevoren. Ook kan een IT-storing snel een heel groot effect hebben op heel veel mensen. Met zoveel risico heb je een robuuste computer nodig, en dat is waar deze industriële PC’s nou zo geschikt voor zijn. Ook vermindert zo’n industriele PC de downtime waardoor een bedrijf uiteindelijk minder kosten maakt. 

Kwaliteit

Industriële PC’s hebben geen ventilator nodig. Zij worden op een andere manier gekoeld waardoor het levensduur betrouwbaarder is. Een interne ventilator zorgt er namelijk voor dat vuil en stof ook in de computer terecht komt. Dit zal bij een Industriële PC dus niet gebeuren. Ook de buitenkant van de PC is erg resistent.

Levenscyclus

Doordat ze zo lang meegaan, kunnen ze ook meegaan met de generaties. Het zijn echt computers voor de lange termijn. Het zijn robuuste apparaten, gemaakt om te blijven leven waar normale computers het allang begeven. Ook hebben ze enorme rekenkracht en zijn ze bestendiger tegen externe problemen zoals temperatuur en zijn ze schok resistent.

We zijn erg ver in de ontwikkeling van computers en zo kunnen ze steeds meer voor ons gaan betekenen.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment